Meraikan Kasih di Langit Syurga

Last few days jalan-jalan kat Jusco…nak cari hadiah.. hadiah besday. Actually xde idea nak belikan apa..masuk kat Popular..terus terpandangkan buku ni.. baru je belek 2-3 pages..terus jatuh cinta..tanpa fikir panjang terus je amik n bayar..

Balik umh..ingat nak la baca…tp x baik la kan, baca dulu buku tu,,lg pun tu kan hadiah..lps bg pada tuannya, then mtk la pinjam kan..hehehe..tp mmg x sabor nak baca buku ni..

kita matang atas tanggungjawab kita pada masa hadapan, bukan atas pengalaman silam. Namun pengalaman masa silam adalah ubat kekuatan untuk kita bangkit dari kesilapan, untuk masa hadapan yang lebih baik

P.S: Buku ni sgt sesuai bg yg sedang mencari cinta, membina cinta dan mengukuhkan cinta.

Cinta ke Syurga

Renunglah ke mataku
Selami ke dasarnya
Pasti akan kau temui
Sorotan kebenaran

Setiap baris kata
Kutuju kepadamu
Adalah lafaz setulusnya
Lahir dari jiwa

Dengarkanlah hatimu
Apa yang digetarkan
Bisakah aku kau terima?

Sedarilah sesungguh-sungguhnya
Fahamilah sedalam-dalamnya
Ada cinta yang di dunia
Membawa ke syurga

Maka aku setulus-tulusnya
Memintamu seikhlas-ikhlasnya
Terimalah ku seadanya
Ke dalam hidupmu

Renunglah ke mataku
Selami ke dasarnya
Pasti akan kau temui
Sorotan kebenaran

Renunglah ke mataku
Pasti niat terlihat
Hasratku membina cinta denganmu

Benarkanlah kutemanimu
Mengharungi hidup bersama
Dan padaNya yang Maha Esa
Kita berserah