You ROCK my world boss!

 

Pagi-pagi dah dapat semangat dr seseorang yang amat sy sanjungi. Ini lah CEO masa kerja kat company lama dulu. Tak pernah jumpa boss yang ‘best’ macam beliau. Alang-alang dah buat entry pasal ni..meh saya citer sikit pasal x-boss saya ni.

Saya sangat suka berkerja dengan beliau…sbb…Beliau bagi sepenuh kepercayaan kepada staffs untuk buat satu2 tugasan. Tak pernah perlekeh atau perkecil-kecilkan kerja/usaha staffs. Tak pernah marah-marah [x pnh tengking2]. Beliau tegur dengan cara yang berhemah.

Di luar waktu kerja, kami boleh sembang mcm2 hal..berkongsi cerita n masalah..like father and his daughther [hehehe]

Memang sy akui, nak diikutkan,

dulu — keje berat + susah + tension..tp dapat galakan n semangat dari boss.. = semua tu boleh diatasi, enjoy doing my job, good performance

skrg — keje berat + susah + tension + boss yg seakan2 x paham keje yg sy buat + byk plk kerenahnya.. = semua boleh diatasi tp x enjoy..n performance pun x la bagus sgt

Go to the people. Learn from them. Live with them. Start with what they know. Build with what they have. The best of leaders when the job is done, when the task is accomplished, the people will say we have done it ourselves.

Lao Tzu

P.S: If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: