Minggu yang memenatkan!

September 30, 2011

Ke Mahkamah Persekutuan untuk ke Pejabat Pesuruhjaya Sumpah untuk mengesahkan laporan kehilangan passport antarabangsa…after semua settle bertolak balik dari putrajaya.

October 1, 2011

Ke Pejabat Imegresen untuk buat passport baru [passport ilang, kene curi]. Tapi xleh settle sbb nak Police Report yang original. Tensen jgk dibuatnya ulang-alik ke balai dan imegresen..lastly xleh nak submit form. Hopefully 2 jabatan ni make things clear to the client..pe perlu dibuat sekiranya xde Police Report yang ori bagi kes kehilangan. Jangan suruh p sana..sana suruh p sini..end up xleh settle pun! client bukan bola tau! Nasib bek ada Pak Ude temankan. Kesian dia x sempat breakfast pun!

Mmg down trus semangat tghr tu..Pak Ude ajak makan pun xde mood..Pak Ude plk bt lawak nak mkn kat kedai mamak..huhu..nasib bek x ke kedai mamak…Saya ngan Pak Ude makan nasi ayam..ntah pe nama restoran tu..tp berdepan dengan Restoram Assam Pedas. Not bad la nasi ayam dia, boleh la untuk isi perut yang kosong.

Lepas lunch decide nak blk rumah terus, mmg dah xde mood langsung! Pak Ude plk membebel..kalo dia dah membebel, kalah saya..erm..dengar je la..tp ada yang belum selesai..Agenda lepas lunch, pergi service kereta, walk in..nsb baik x perlu buat appointment..kalo kat KL, sia2 je pergi..biasanya kene wat appointment dulu. 2 jam jgk la kene tunggu kat situ..Pak Ude sempat lagi terlena..hehe..cian dia

Siap service kete..terus balik rumah…dan zzzzzzzzzz

October 2, 2011

Dapat pe yang dicari, ambil barang yang diperlukan..lunch dengan Nazrah, chit chat w her…kul 4 baru gerak ke KL. Sampai KL around 10..sbb highway jam dan ujan pun lebat. Aduh…barang2 utk ke PD x pack lg, pg2 sok ada meeting kat KL..jalan x survey lagi..huhu..semua tu buat jadi tensen!

Pukul 1 baru leh zzzzzzzzzzz

October 3, 2011

Bangun awl, sbb nak kene gerak awl..biasala jalan kat KL, terlambat sikit je..jenuh la stuck dalam kat jalan..jammed! Alhamdulillah dengan bantuan GPS, sampai juga ke Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat..rupanya bangunan tu dekat je dgn KTM Bank Negara..hehe..x pnh perasan pun KPWKM kat situ!

Masuk bilik meeting…FUH~ terus rasa nervous..ye la yg dtg tu sume VIPs and Execs..terasa kekerdilan diri yg mmg kerdil ni! Tp xpe, ini proses pembelajaran yang perlu saya lalui..Masa meeting tu, I was amazed by the OKUs..THEY ARE AMAZING PEOPLES! Walaupun mereka ada kekurangan tapi mereka ttp berjaya dan telah menjadi ‘SOMEBODY’. Mereka bukan sahaja dapat mencapai kejayaan tetapi turut menjayakan insan lain yang senasib dengan mereka. Kalo OKU boleh fikirkan ttg org lain, boleh menyumbang untuk org lain..kita yg cukup sifat ni??? Fikir-fikirkan lah!

Pukul 12.00pm, terus gerak ke PD dan stay di Tiara Beach Resort, jadi urusetia bengkel. Ngantuk jugak drive sorang2. Sempat rehat sekejap petang tu…malam dah start bengkel.

October 4 & 5, 2011

Bengkel berlangsung – Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Hahaha…sepanjang kat Tiara Beach Resort ni, byk betul makan..makanan kat sini pun sedap. Yang paling best ABC..hari2 lps lunch n dinner mesti pekena ABC..masuk jagung n kacang baaaanyak2…MARVELLOUS!

Citer sket pasal TBR ni..Bilik was ok..sy dok family suite..bilik besar, katil queen n 2 single bed, ada ruang tamu lengkap dgn sofa kayu and tv. Cuma bilik air x brapa best..nada bath tub..kalo tak, bestnye berendam slps kepenatan! Hehe..room rate saya xtau..sbb ditanggung beres..(“,)

Bagi yg bw anak-anak tu..boleh la bw deorg ke water theme park, dekat je dgn bilik. Budak2 mesti suka kan main air..

October 6, 2011

Sepatutnya ada mesyuarat di TBR, tapi last minute canceled. Dato’ busy..ada meeting dgn menteri katanya..jd, konon2 nak enjoy..amik peluang ni utk mandi-manda kat water theme park di TBR…tp sayangnya..x bawa baju yang sesuai…ingatkan xde masa luang..erm…tgk2 je la..setakat rendam kaki boleh la..huhu…rugi-rugi

After lunch gerak balik ke Putrajaya..ingat leh terus balik rumah..Boss minta masuk office..ada hal nak discuss..so sbg SYMP..ku turutkan je la..

6.40 pm br sampai rumah…arrrgggghhhh…baaaaaanyaknye baju nak kena basuh…I WANT A MAID!

October 7, 2011

Kerja seperti biasa…. After kerja terus nak ke Vista Angkasa..hahaha..tempat lama..byk kenangan di situ..x sabo nak jumpa my beloved fren..cik Raihan..Malamnya nak hang-out kat Mid Valley…owh, sudah lama
tak ke sana.

October 8, 2011

Mau jalan-jalan di Pesta Konvokesyen Universiti Malaya…erm indahnya kenangan saat-saat dianugerahkan ijazah..rasa nak ulang skali lg saat-saat itu..So, kene apply for master la..hehe

October 9, 2011

Nak ke Pejabat Imegresen..aplly passport baru..hopefully semuanya ok..dan dpt passport. Tp ada byk pilihan la pulak…dah xtau nak buat pilihan nak ke mana..huhu..nak ke Hydrabad, India atau Guangzhou, China.

P.S: Penat, tp best..berbaloi kan..byk yang dipelajari, pengalaman baru!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: