Outstation – Perlis

Lama x update blog ni sejak berpindah ke sini. Kat tempat baru serba serbi baru..so byk benda baru nak kene blaja n adapt, settle kan ini settle kan itu..Alhamdulillah semuanya OK..terima kasih atas sokongan yg diberikan. Cuma…hati sy berbelah bagi…knp???? Biar sy fikir sdr! Hehehe..

Baru je lapor diri dah kene outstation..jauh lak tu..ke Kg. Kok Klang..ha! x pnh dgr? Sy pun…hehehe..1st time dgr.. km pergi berempat dari KLIA, landed kat Alor Star, nek kete ke kg tu.

 

Nak tau kat mana Kg. Kok Klang?? Klik sini. Uniknya kg ni hampir kesemua penduduknya bertutur dalam bahasa siam sesama mereka. Nasib baik la dengan kami mereka cakap bahasa melayu, loghat utara..kalo x jenuh kami nak buat keje. Ada jugak la some words yang xpnh dengar. Contohnya: KECAH, maksudnya TIPU. Penduduk2 kg sangat la peramah dan ini memudahkan kami buat keje. Mmg dapat kerjasama penuh dr mereka semua, x kira yg tua atau muda. Terima kasih pada org kuat Maktam, Maklang, Kak Jariah, Abg Din dan Abg Lah.

Di sana kami stay kat Homestay Paya Guring. Yang bestnya homestay ni dikelilingi dgn pokok2 buah. Kebetulan masa tu buah rambutan tgh masak..apa lagi rezeki kami la tu, tuan punya homestay pun dah pelawa..mmg makan x ingat dunia..hehehe.

Sepanjang kami berkerja di kg tu, kami dijamu dengan hidangan kg yang mmg best..termasuk buah-buah; durian, manggis, rambutan dan langsat. Org kata bila ke Perlis, jgn lupa p pekene seafood kat Kuala Perlis..WOW! mmg the best la seafood kat sana..kami dinner kat Laman Brasmana depan Hotel Putra Brasmana..paling best sotong goreng tepung..MARVELLOUS!

 

P.S: ENJOY walaupun kene kerja di hujung minggu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: