Bila kita sakit…itu tandanya Allah sayang kat kita

Lps balik dr Ipoh semalam…mmg rs xlarat betui..hajat nak msk ofis kejap, tp kalah..mmg dr awl lg rs mcm xberapa nak OK..nasib baik la Sly yang drive kete..ptg tu mmg tido sampai kul 6 lebih..xterjaga langsung..letih sangat agaknya…terkocoh-kocoh bgn mandi n solat asar…sementara tunggu maghrib..dah ln sgt rasanya..sakit tekak menjadi2..ditambah pulak dengan batuk..badan pulak rs seram sejuk..then idung pulak berair…sah nak demam la ni..mlm tu tunaikan semua yang wajib..then tidur awl, harapnya boleh baik keesokan harinya..

Hari ni masuk office dengan rs xselesa..ada suara “Awat x p klinik, amik MC”. HA, KLINIK! owh…no…no..itu la tempat yg plg dielakkan..then kalo p klinik mesti byk ubat yang nak kene makan…owh tidakkkkk…xpe la setakat ni leh tahan lagi…

p/s: Sebenarnya Allah bg kita sakit sbb DIA sayang kat kita, sbb Allah nak hapuskan dosa-dosa yang kita buat secara sedar atau pun tak. Supaya kita sentiasa ingat pada mati…pada azab api neraka..pada dosa2 yang kita dah buat….hopefully kita semua sentiasa dalam rahmat Allah. Jadi, jgn merungut bila sakit, sabar, redha..dan berikhtiar untuk sembuh.

 

2 Comments (+add yours?)

  1. @buHumaira
    Apr 27, 2011 @ 13:46:44

    Alhamdulillah…Camtu la…Untuk bagi semangat kat hanni baca kat url ni:

    http://myeph.blogspot.com/2011/04/sabar.html
    http://myeph.blogspot.com/2011/04/kaedah-merawat-demam.html

    Reply

  2. the Girl
    Apr 28, 2011 @ 02:37:34

    hoho… kenapa kah?? kak yong demam sudah???
    get well soon.!! =)

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: