Ramainya orang…ada apa?

Siang tadi memang plan nak keluar, nak p Pustaka Mukmin nak beli buku sekolah yang cousin pesan masa balik kampung hari tu. katanya susah nak cari kat Gerik. Biasala Gerik pekan kecik…ada barang yang takde, ada yang lambat sampai..takde sesak2 macam kat KL ni. Tapi pernah satu masa, Gerik akan sesakkkk..hehehe waktu raya la tu!

Ikut plan asal 10.00 am nak gerak..suka keluar awal, tak panas,  boleh settle awal, takde sangkut dalam jam.. tapi ada satu perasaan malas yang teramat. Ntah kenapa???? Lepas satu jam..tangguh lagi satu jam..Lepas zohor lepak lagi..2.30pm baru keluar..Waktu tu hangat bukan main! Ye la, sapa suruh keluar tengahari??? On da way, dpt sms dr my cousin katanya tak payah beli buku2 tu, sbb kat Gerik dah ada..antara buku2 yang dipesan

  • STPM Novel Sulalatus Salitin
  • Mutiara Sastera Tradisional
  • Mutiara Sastera Moden
  • Saudagar Besar KL

Bila tengok tajuk2 buku ni..rasa macam pening kepala je nak belajar…hehehe.. apapun zaman belajar la zaman paling best! Rasa macam nak ulang balik je..”Andai dapat ku undurkan putaran dunia” macam lagu AXL tu.. Walaupon order cancelled, teruskan jugak langkah ke Pustaka Mukmin, favourite place kat Masjid Jamek..kalau dah masuk situ, berjam2..xtau nak beli buku yang mana satu. Rasa nak beli semua je! hehehe..”erm..tTapi tak boleh beli banyak2, buku2 yang beli hari tu pon ada yang tak habis baca lagi”. sambil2 mengingatkan diri, tapi terbeli jugak 2 buah buku.

  • Novel – Ketika Cinta Bertasbih Episode 2 – karya Habiburrahman El Shirazy
  • Amalan Surah – Surah Pilihan – Haji Johari Haji Alias.

Ketika Cinta Bertasbih

Tentang novel tu tak boleh nak comment lagi, baru je baca beberapa pages.

Nanti ada input berguna akan saya tulis kat blog ni.

Keluar dari  Pustaka Mukmin, terkejut! kenapa ramai sangat orang kat Masjid Jamek hari ni..Tengok kat Sogo,  berpusu-pusu orang masuk…intai2..OOOO ada sale rupanya..patutla.. erm.. tengok la , kata ekonomi tengah meleset, tapi shopping sakan! Apapun pilihan ditangan anda!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: