balik kampung…ooo…balik kampung

Alhamdulillah… cuti approved walaupun pd mulanya mcm tak dpt je. Thanks boss! So, last week balik kampung, bercuti sepuas hati! Ah..rindu tul kat kg, almost 2 months x balik…

On da way nak blk kg… ada je benda yg x puas hati.. terkejut betul dgn tambang bas Ipoh – Gerik.. mahalnya tambang! Seingat sy..tambang bus naik every year, tp condition bus mcm tu jgk..ada aircond ke xde aircond sama je..mentang2 la tu la satu2nya bus Ipoh – Gerik. Kepada pengusaha bus berkenaan, sila la tingkatkan service bus anda! Jgn sekadar tingkatkan tambang je!

Dah sampai Gerik, satu pulak hal yg x dijangka..hahaha..nasib baik my mum yg jemput kat bus station.. rupa2nya bus Red n yellow dah x masuk ke felda n my kampung! So camne orang2 felda n kampung nak p pekan sabtu? Budak2 nak keluar pekan p tuition? Erm..tp kenapa prkhidmatan bus Red n Yellow tu diberhentikan ye?

Sungai kat kampung

Cantik tak sungai ni?

Along & Angah main game

Along & Angah – Tengah khusyu’ main game. Orang nak buat kerje, deorang sibuk nak main game

Siti Aminah Munawwarah yg sudah tembam - wawa 

Siti Aminah Munawwarah – tembamnya dia!

Cuti kali ni x happening sgt..sbb adik2 ada yg xde, x ramai sedara-mara, cousins, anak2 sepupu yg balik..ye la dah lepas cuti sekolah! So xde la aktiviti menarik.. kalo ada geng..boleh la picnic tepi sungai, mandi-manda kat sungai.. layan anak2 sepupu main game.. so, ct kali ni aktiviti sy kat rumah makan + tidor + layan Siti Aminah Munawarah. Ada jugak parti durian, tp sy x layan durian ni..hehehe..sampai ada yg kata “apa la, nama je org Perak tp x makan durian, x makan tempoyak”

Erm… ada satu perkara, bila balik kg, bila ada sedara-mara datang rumah, atau sy berkunjung ke rumah sedara-mara..satu soalan yg sering dilontarkan dan xdpt nak elak…”Bila nak kahwen?” hohoho.. panas telinga bila dgr soalan tu..dulu2 xtau n xpandai nak menjawab, hanya diam n tersenyum je.. la ni bila ditanya soalan tu, sepantas kilat bg jawapan. “kahwen? Jangan la dok tanya saja..bak mai la calonnya, kalo ada calon boleh la kawen”. Ada yg terdiam, ada yg offer nak bg calon..hehehe..ms tu kecut jgk perut..hehehe..buatnya betui2 ada calon! Camne? Hehehe..Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata… (beringat la) So, lain kali jawab tu biar berhikmah sikit..contohnya “Makcik2 ku, sepupu2 ku, sedara2ku… doakanlah sy cepat2 bertemu jodoh yg sesuai utk sy, yg baik utk sy” tu kan lebih baik..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: